İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Adem Çelik Ortaokulu

Mrt

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır. İlgi yazı ile "Şubat Ayı Aile Bülteni" ekte yer almaktadır. Hazırlanan dijital içeriğe ulaşmak için tıklayınız.

Şbt

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye’nin yetenekli çocuklarını geleceğe hazırlıyor. Edirne’den Kars’a yurdun 81 ilinde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerle öğrencilerimizin TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanması ve geleceğin teknoloji girişimcileri ,mühendisleri ve teknoloji liderlerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimlere katılma hakkı kazanmak için e-sınav gerçekleştirilecek olup başvurular 07.02.2024-25.02.2024 tarihleri arasında www.deneyap.org ve www.t3kys.com adreslerinden yapılabilecek, adaylar başvuru sürecini Kurumsal Yönetim Sistemi (t3kys.com) üzerinden takip edebilecektir. Sınava tüm 4, 5, 8, lise hazırlık ve 9. sınıfta okuyan öğrencilerimiz başvurabilecek olup ayrıntılı bilgi https://www.deneyap.org ağ adresinden edinilebilecektir.

Şbt

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup Sınav başvurusu 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bursluluk hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru ve sınav uygulama süreçleriyle ilgili iş ve işlemlerin açıklandığı "2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"  26 Ocak 2024 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlandığı bildirilmiştir.

BAŞVURU KILAVUZUNA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi Yayınlandı!

Teknolojik cihazların güvenli ve doğru kullanılmayla ilgili çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmak amacıyla "Teknoloji Bağımlığı Ebeveyn Rehberi" kitapçığı hazırlanmıştır. Faydalanmak isteyen velilerimiz aşağıdaki linke tıklayarak rehbere ulaşabilirler.

REHBERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Veli okuma Projemizde;
İlk kitabımız - Adım Adım Ergenlik ' yazarı Fatih Pulat,

Kitap okunduktan sonra yazarımızla keyifli bir söyleşi gerçekleştireceğiz.